Ja, zaterdagavond 24 juni om 20.00 uur gaan ze weer vallen, de bingoballen! Zien we jou/u dan vanaf 19.30 uur bij ons in het wijkgebouw?

Voor de 5,50 euro krijgt u een boekje met 5 bingokaarten. Er worden 5 rondes gespeeld met per ronde 3x kans op een mooie prijs. Totaal dus 15x kans! Daarna volgt nog een superronde. Een bingokaart hiervoor kost 2,50 euro.

Er zijn weer prachtige prijzen!

Wijkvereniging Oosterboer heeft een aantal vacatures. Alles op vrijwillige basis en vergt niet veel uren inzet.

Wij zijn een gezonde wijkvereniging met een eigen wijkgebouw. De 2 zalen daarin worden verhuurd aan particulieren. Verder zijn er vaste tijden voor onder andere darters, klaverjassers en de handwerkclub en ook iedere vrijdagochtend een wandelclub.

We zijn een bruisende vereniging en organiseren zelf iedere maandagavond een eetcafé en verder onder andere bingo avonden en met kerst een brunch voor alleenstaanden.

Om welke vacatures gaat het?

Voorzitter: Je leidt de vergaderingen. Verder ben je contactpersoon voor de pers en sta je deze ook te woord. Per 1 mei 2023.

Bestuurslid algemeen: Dan met name op de jeugd gericht. Je hebt nauw contact met Welzijn Meppel om activiteiten op te zetten voor met name de jeugd in de Oosterboer en Ezinge. Per 1 juli 2023

Website en social media beheerder: Je beheert onze website en plaatst berichten op onze socials. Per 1 mei 2023

Op tweede kerstdag serveerden we een kerstbrunch in ons wijkgebouw. Met diverse broodsoorten, broodbeleg, 3 verschillende salades en lekker bowl na afloop. Eten en drinken werd aangeboden door Wijkvereniging Ooosterboer. Het was een leuke middag, met blije en erg tevreden deelnemers!

Op Burendag, zaterdag 24 september, werd er weer een informatiemarkt gehouden van 11.00 – 15.00 uur. Diverse bedrijven, organisaties, stichtingen en zelfstandigen in de wijken Oosterboer en Ezinge stelden zich tijdens deze infomarkt voor aan hun buren!

Op 5 juni 2022 was er in het wijkgebouw een vrouwen verkleed feest. Zo zat er bijvoorbeeld een politieagent tussen, een bruid en een samba-danseres 🤭 Het feestje bestond uit 70 vrouwen inclusief meiden boven de 10 jaar. Graag willen wij vaker dit soort feestjes houden met verschillende soorten thema’s, verschillende soorten culturen en ook verschillende soorten eten uit verschillende soorten landen.

Vrijwilligersorganisaties zijn belangrijk voor Meppel. Door Corona was het afgelopen jaar ook voor hen niet gemakkelijk. Om deze vrijwilligersorganisaties voor nu en straks hun belangrijke bijdrage aan onze samenleving kunnen blijven leveren, hebben provincie Drenthe en gemeente Meppel geld beschikbaar gesteld. De zogenaamde ‘frisse start subsidie’ is bedoeld om activiteiten te organiseren met een positief gevolg voor de deelnemers.

Lees verder

Het heeft zijne majesteit de Koning behaagd om onze secretaris, Bertha Nijhuis, voor al haar jarenlange vrijwillige werkzaamheden voor onder andere Wijkvereniging Oosterboer, te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bertha, van harte gefeliciteerd!
Lintje voor Bertha Nijhuis

 

Wijkgebouw De Boerhoorn

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), is een nieuwe Europese wet die vanaf 25 mei 2018 van kracht is. Deze wet beschermt de burger tegen overmatige inzameling en opslag van persoonlijke gegevens. Dit is niet nieuw. Voor deze wet bestond er al de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Deze wet is echter verouderd en is daarom vervangen door de AVG.

Lees verder